Property:

2 Bedroom flat with large open plan living space

Renovation of spacious flat in converted office building in central Farringdon, with bright open-plan living area.

Project details:

This 2-bed flat had been converted from an office building in the 1990s, and aside from a new kitchen, had not been renovated since. The resulting space was light and generously proportioned, but some of the finishes were dated. Not all areas had been used to their maximum potential during the conversion, including an awkwardly positioned structural column and extensive boxing on the ceiling.

Our client wanted to modernise the layouts and finishes, and to increase storage space throughout, while preserving the light and spacious feel. In particular, she wanted a ‘Boutique Hotel’ style in the bedrooms, and to improve the layout and style of the unwelcoming, cramped & dark en-suite bathroom.

We used the ceiling boxing in the sitting area to build in indirect LED lighting, as well as cutting a curving channel to enable a bespoke, electrically-operated curtain to be fitted across the lounge windows.

We designed an extensive, multi-directional bespoke joinery unit in the open plan lounge & dining area incorporating the structural column. This gave the space a cohesive modern look, while creating a separate dining area and maintaining maximum natural light to the area. Cabinet space significantly increased the practical storage space, with open shelves to display the client’s collection of decorative pieces from her travels.

In the en-suite we updated the layout and reduced wall boxing to increase the space. We used recessed LED lighting to increase the ambient light and, this, together with the carefully chosen fittings and bespoke mirrored cabinet, created a luxurious feel – enhanced by the smart chevron effect tiles.

The wooden floor & doors were in good condition but had become orange-hued over time. Sanding & re-finishing the floor had an immediately modernising effect, complementing the grey-toned wall colours throughout, and without busting the budget. Woodwork and joinery were spray-painted throughout for a sleek finish.

The result is a chic but comfortable and welcoming modern home with plenty of storage and no compromise on light and space.

Project Date:

November 2018 – March 2019

Services Used:

Project Management, Interior Design

Let Absolute help with your next project

Give us a call or drop us a message to find out how we can make your next project run smoothly with maximum value

Get In Touch